september: Heerlijk nazomeren

Sojasaus, gemaakt van Nederlands geteelde sojabonen, is een bijzonder streekproduct. Ontdek hoe teelt, oogst, fermenteren en op smaak brengen in zijn werk gaat. Ga mee naar de Vlaamse Luna, een jongedame die een opmerkelijke band heeft met Dendermondse eenden. Beleef mee hoe Yvonne en Mark hun ‘huisje buitenaf’ verbouwen: hoe ze het graafwerk verkeerd inschatten, zich behelpen in een woonunit en tegelijkertijd hun droom verwezenlijken. Verwonder je over de gekke peren (krenkelaars) van Bart Pijnenburg. Dit alles vind je in het septembernummer, dat 27 augustus verschijnt.

Blader door Landleven september

In Landleven september

Lekker eten
Runderstoof met aardappel en bier
Uiensoep met bier en nagelkaas
Stoof en chips
Appel, venkel en worst
Appel-citroencurd
Appeltaart met appel-citroencurd
Peren-kardemoncake
Appel-walnootcutney
Lauwwarme salade van biet, appel en linzen

Dieren
Dendermondse eenden
Bouwplan voor eekhoornvoederhuis
Kleurenleggers
Dierentips

Erf & tuin
Appel van Tante Dora
Tuin de Spoelhof ligt op eilandjes
Groene tips
Vlaamse tuin

Creatief bezig
Kunst van vervormd fruit
Stoffen bedrukken met planten
 

Buitenwonen
Binnenkijken in Staphorst
Leven tijdens een verbouwing
Het uitzicht in Dronten
Landleven van familie Van Gils

Platteland
Sojasaus van Nederlandse boon
Margreet bezoekt plattelanders
Rond het erf: schoolagenda's

In elk nummer
Te hooi & te gras
Postbus Landleven
Column dierenarts Stef 
Agenda
Column Lenette van Dongen
Vraag & aanbod
Volgende maand