Landleven TV

Filter op:
Maak een tuinbed van spanbanden

Tijd om te genieten van het mooie zomerweer. Dat kan prima op dit robuuste tuinbed van steigerhout. Comfortabel om op te liggen door het gebruik van spanbanden. Hoe dit spanbandenbed te maken? Dat laat Landleven-timmerman Nick van Zutphen zien in Landleven augustus 2024.

Door Landleven
Maak een praktische poetsbox

Groot gemak tijdens de verzorging van jouw geliefde viervoeter. In deze compacte poetsbox passen alle borstels en bussen. Alles binnen handbereik en hangend op werkhoogte dankzij de handige ophanghaken. Landleven-timmerman Nick van Zutphen maakte de box van bamboe multiplex en laat zien hoe jij dat ook kan.

Door Landleven
Maak een bank en tafel ineen

Is het een tuintafel of een tuinbank? Deze ‘banktafel’ is het allebei. Een fijne zitplaats wordt in een handomdraai een praktische buitentafel. Maak dit grappige multifunctionele meubelstuk aan de hand van de werkbeschrijving van Landleven-timmerman Nick van Zutphen.

Door Landleven
Maak een robuust bordenrek

Sommige borden en schalen zijn te mooi om altijd maar in de kast te staan. Met dit robuuste bordenrek aan de wand is het mooiste servies altijd te zien. Je maakt dit degelijke rek zelf, aan de hand van het stappenplan van Landleven-timmerman Nick.

Door Landleven
Maak een vogelhuisje met badje

Met deze vogelspa maak je de tuin wel heel aantrekkelijk voor vogels. Niet alleen heeft dit hooibergje een grote interne voervoorraad, in het dak zit een waterbad verstopt. Ideaal voor vogels om uit de drinken op warme dagen of in te badderen om hun verenpak in optimale conditie te houden. Dit landelijke vogelhuis maak je zelf, met deze handleiding van Landleven timmerman Nick van Zutphen.

Door Landleven
Legkast met handige opbergruimte

Alles bij elkaar in één compact leghok mét handig opbergvak voor voer, grit en nestmateriaal. Door het gebruik van plastic bakken als legnest is de kast bovendien eenvoudig schoon te houden. Hoe je deze legkast maakt, doet Landleven timmerman Nick van Zutphen je voor.

Door Landleven
Laarzenrek

Maak aan de hand van de uitleg van Landleven-timmerman Nick van Zutphen dit handige hangende laarzenrek met een landelijke uitstraling voor bij de achterdeur. Geen rondslingerende regenlaarzen meer, maar allemaal op een rijtje, op de kop aan de muur, zodat inregenen ook is uitgesloten.

Door Landleven
Winters kerstboom wandrek

Met dit winterse wandrek creëer je in een handomdraai sfeer in huis. Geschikt als decoratie, maar ook te gebruiken als duurzaam alternatief voor een kerstboom of als kaartenrek. Het rek is jaar na jaar te gebruiken en natuurlijk niet alléén in dit seizoen. Hoe je het wandrek maakt, legt Landleven-timmerman Nick van Zutphen uit.

Door Landleven
Maak zelf een hobbelschaap

Hop, hop, hop, schaapje in galop. Verwen je kind of kleinkind met dit schattige schaap. Deze variatie op het traditionele hobbelpaard is het perfecte cadeau. Helemaal omdat je het zelf maakt. Hoe? Landleven-timmerman Nick van Zutphen doet het voor.

Door Landleven