februari

Filter op:
Plezier van het muildier

Ze kosten de helft van een paard, eten de helft, gaan vijftig jaar mee en zijn onvermoeibaar. Maar muildieren laten zich niet dwingen. Bernad en Jolanda te Hennepe leerden een naamloos muildier kennen tijdens een bedevaart in Spanje. Ze waren meteen verkocht. Sinds dat moment nemen muildieren een speciaal plekje in bij het Achterhoekse stel.

Door Landleven
Leuk ras: Belgische krielkippen

De Belgische krielkip is ietsje groter dan de Hollandse krielkip en heeft geen witte vlekken op zijn wangen. Bovendien is hij zeldzamer dan het Nederlandse nichtje. Volwassen hanen wegen zo’n 650 gram, de hennen een onsje minder. De Belgische krielkip is een fiere en vlotte vogel die net als veel andere krielrassen graag en goed vliegt.

Door Landleven
Aardpeer kweken

De aardpeer is een vaste plant uit de composietenfamilie en een lekker zoet alternatief voor aardappelen. Hij wordt ook wel jeruzalemartisjok genoemd, hoewel de aardpeer niet uit Jeruzalem komt of een artisjok is. Aardperen vallen onder de vergeten groenten en is daarnaast een wintergroente. De knolachtige groente heeft een dunne schil en is zoet en aardachtig van smaak.

Door Landleven
Winterjasmijn snoeien

In de koude donkere wintermaanden kunnen de fleurige gele blaadjes van de winterjasmijn al gauw je tuin opfleuren. Winterjasmijn bloeit namelijk in de winter, zelfs in de schaduw. Hoewel de blaadjes nog op zich laten wachten, laten de gele bloemetjes zich al gauw zien. Winterjasmijn snoeien op de juiste manier is daar belangrijk. In dit artikel lees je hoe je dat het beste aanpakt.

Door Landleven
Gelderse roos - plantinformatie, verzorging en snoeitips

De Gelderse roos is een prachtige struik die bekend staat om zijn mooie bloemen en sierlijke bladeren. Deze plant is ideaal voor het creëren van een natuurlijke haag of als solitaire plant in de tuin. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de Gelderse roos, hoe je hem kunt verzorgen en wanneer en hoe je hem moet snoeien.

Door Landleven