6x anti-muggen tips

6x Anti-muggen tips

Lek gestoken worden door muggen, daar wordt niemand blij van. Al die jeukende muggenbulten op je lichaam zijn geen pretje. Met deze 6 anti-muggentips ben je deze zoemende beestjes zo kwijt.

1. Liever geen stilstaand water

De mug legt haar eitjes graag in kleine plasjes en bloempotten waar je net een beetje water in hebt staan. Zorg er dus voor dat je de kleine plasjes stilstaand water in en rondom je tuin weghaalt.
 

2. Maai het gras

Door het gras te maaien en het onkruid in de tuin weg te halen, voorkom je dat muggen plekken hebben om zich hierin te nestelen.
 

3. Vieze geurtjes voor de mug

Muggen vinden de geur van knoflook en uien vreselijk. Plant daarom een paar van deze bolgewassen in je tuin en je hebt na een tijdje niet alleen een lekkere oogst maar ook minder last van muggen. Ook lavendel en rozemarijn vindt de mug niet fijn. Smeer bijvoorbeeld je huid in met lavendelolie of druppel deze olie door het huis bij openstaande deuren en ramen. Lavendel zorgt er ook voor dat je beter kunt slapen. Gebruik de rozemarijn tijdens het barbecue├źn op de roosters. De smaak van rozemarijn is extra lekker op je vlees en deze geur zorgt ervoor dat de muggen weg blijven.    
 

4. Slaap onder een klamboe

Door gebruik te maken van een klamboe houd je de muggen buiten en kunnen ze niet prikken.
 

5. Anti-muggenspray en -bar

Het gebruiken van een anti-muggen spray en bar helpt om muggen op afstand te houden.
 

6. Kies voor een hordeur

Gebruik een hordeur om muggen, maar ook andere insecten buiten te houden.
 

Landleven special Boeren bloemen

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95