April

Filter op:
Voorjaarstips

Johan van de Beld heeft een eigen biologische wilde bloementuin en moestuin grenzend aan een natuurgebied. In zijn tuin werkt hij dan ook met de losse manier van tuinieren en is het zeker geen geknutsel. “Hoe het vroeger op een boerenerf was, zo is het nu ook. Mijn manier van tuinieren past bij onze oude boerderij.” Het voorjaar is Johan zijn favoriete periode van het jaar, daarom geeft je graag wat tips om het voorjaar goed te starten.

Door Geerte Vierwind
10x weetjes over asperges

Heb jij jouw tanden al in het witte goud gezet? Het aspergeseizoen loopt van half april tot eind juni, dus je hebt nog even de tijd. Weet jij waar asperges allemaal goed voor zijn? Wist je ook dat asperges geluid kunnen maken? Tijd voor een aantal weetjes over dit witte goud uit eigen bodem!

Door Geerte Vierwind
Leuke tuinen om te bezoeken

Met dat heerlijke voorjaarsweertje is het toch hartstikke fijn dat we de tuin weer in kunnen. Wat ook leuk is, is om de tuin van een ander in te gaan! Want hoe heeft een ander de tuin er bij liggen en misschien kun je nog tips gebruiken. Brenda Gruppen heeft een eigen pluktuin en werkt met schone zaden van onbespoten bloemen. Brenda deelt graag haar lijstje met leuke tuinen om te bezoeken!

Door Geerte Vierwind
Alles wat je moet weten over de tulp

De natuur is hier en daar nog een beetje in de war. De ene keer schijnt het zonnetje volop en de andere keer moeten de ruiten van de auto weer gekrabd worden. Verschillende voorjaarsbloeiers laten zich zien en andere blijven liever nog even in hun knop. Op verschillende plekken laat ook de tulp zich al even zien.

Door Geerte Vierwind
Dit jaar: “Hoe meer groen, hoe beter!”

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends. Wat zijn de trends van het komende tuinseizoen? De populaire pluktuinen van voorgaande jaren zullen veel terug gaan komen vertelt @lies_fleur.couleur. Ook verwacht ze dat er steeds meer inheemse soorten gezaaid gaan worden. “Dit jaar geldt: hoe meer groen, hoe beter! Zorg voor leven in de tuin en creëer een plek waar verschillende dieren zich thuis voelen”.

Door Geerte Vierwind
Mijn nieuwe tuinvriend

Wat voor weer wordt het? Kan ik al wat doen in de tuin? Ik verheug me enorm op het voorjaar en met de temperaturen gaan we de goede kant op! Ik kan dus binnenkort de eerste veldjes weer gereed maken om in te zaaien.

Door Mariska Meinen Bodewits