Vanouds eten de mensen veel wortels en knollen in de winter. Die zijn goed bewaarbaar en voedselrijk. Sommige soorten kunnen in de grond blijven zitten tot aan de oogst, andere moet je vorstvrij bewaren. Welke wortels en knollen je in de grond kunt laten zitten en welke je vorstvrij moet bewaren lees je in dit artikel.
De volgende wortels en knollen kun je wel in de grond laten zitten:
De volgende wortels en knollen moet je vorstvrij bewaren:
Een lekker, vegetarisch wintergerecht.
Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker.
Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor de streek, of zelfs toe te schrijven aan een bepaald dorp. Hij stelt de gele wortel aan je voor.
De basis is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol kan zijn.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.