Een bij op een bloem

Wanneer kan je het beste bloemen zaaien?

Wat is het beste moment om bloemenzaad te zaaien? Kan het bijvoorbeeld tussen de buien door? Dat vroeg onze Facebookvolgster Geeke zich af. Wij vroegen het aan Ton Peer.

Met zijn dertig jaar lange ervaring op zijn eigen kwekerij, wist hij ons een duidelijk antwoord te geven: “Bloemzaad zaaien tussen de regenbuien door is geen probleem. Het duurt alleen wat langer voordat de bloemen opkomen, omdat het op dit moment nog wat aan de koude kant is. De kiemingsduur is dus wat langer. Vanaf 15 graden gaan ze beter groeien, maar je kunt nu gerust al zaaien. Alleen gebeurt er dan nog niet veel qua groei van de bloem.   

Bloemen die je goed in het begin van het seizoen, nu dus al, kunt zaaien zijn bijvoorbeeld: klaprozen en zaadmengsels met korenbloemen of bijenbloemen. Waar je goed op moet letten is dat je bloemen zaait die tegen nachtvorst kunnen. Nachtvorst komt nu zeker nog voor. Na 15 mei kun je ook bloemen zaaien die hier niet tegen kunnen. Vanaf dat moment kun je eigenlijk alles wel zaaien.”

Ton de Peer heeft zelf een prachtige tuin, Tuin De Zumpe, die u op bepaalde dagen kunt bezichtigen.
 

Bestel Landleven Tuingeluk

Onze special Tuingeluk bevat de mooiste tuinreportages uit Landleven. Leer zaaien, snoeien stekken en delen met onze meest praktische artikelen. En kijk mee in de prachtigste siertuinen. Nu voor maar €7,95!

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bronzen musjes Bronzen musjes € 44,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Houten plukladder Houten plukladder € 285,00

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu