Na een moestuinseizoen vol handige trucs is het in de moestuin van Sjef van der Loo tijd voor de oogst. De inventieve moestuinier heeft ook voor het bewaren van zijn groente de nodige methodes uitgeprobeerd en vertelt hoe hij zijn aardappelen opslaat, om er nog maanden van te kunnen genieten.
De zomer is aangebroken. De eerste vroege aardappelen zijn klaar om te rooien. Heerlijk om vanavond op tafel te zetten, gekookt met een klontje boter of uit de oven met knoflook en rozemarijn. Niet zeker of je aardappelen oogstrijp zijn? Doe een proefrooiing.
Als de aardappelen geoogst kunnen worden, komt er vaak het probleem achteraan waar je al die aardappels moet bewaren. Landleven geeft je tips over het bewaren van aardappels.
Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.
Aardappeltaartjes met groenten uit de oven.
Sjef van der Loo is een enthousiast moestuinier. Hij heeft een volkstuin van 100m2 en ruimt ook in zijn achtertuin nog wat plek in voor groente. Wat Sjef misschien nog wel leuker vindt dan het verbouwen van groente, is het bedenken van handige oplossingen voor teeltproblemen. Met eigengebouwde kasjes, zaaihulpen en bewaartips voor de oogst maakt hij het werk in de moestuin steeds wat makkelijker. Je leest erover op www.sjeftuintips.wordpress.com
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.