Een bij op een bloem

Landleven in de Praktijk

Wist je dat... bijen ongeveer 10.000 keer heen en weer vliegen van een bloem naar de kas voor een honingpotje van 450 gram? Zou daar de uitdrukking 'bezige bij' vandaan komen?

Landleven in de Praktijk

Tijdens Landleven in de Praktijk wordt het Nederlands Openluchtmuseum omgetoverd! Anders dan voorgaande jaren wordt Landleven echt in de praktijk gebracht met gezellige en leuke workshops in vier verschillende thema’s: koken en bakken, tuin en erf, creatief en dieren. Je wordt meegenomen in oude ambachten, gaat zelf aan de slag en krijgt heel veel informatie aangeboden. Daarnaast zijn er kraampjes die passen bij de gegeven workshops. Snuffel tussen de spulletjes, combineer workshops en loop door het museum rond. Zo is het een dagvullend programma met voor elk wat wils.
 

Workshop imkeren

Kies bijvoorbeeld voor onze workshop Imkeren. Hierbij leer je alles wat je moet weten om te beginnen met het houden van bijen.
 
Bijen zijn bijzondere verschijningen die leven van nectar, stuifmeel van bloemen en honingdauw. Heb jij een tuin met veel bloemen? Dan zie je waarschijnlijk ook vaak bijen. Deze dieren zijn  niet alleen, ze leven voornamelijk in volken. Hoe onderhoud je een volk? Wat komt er kijken bij een kas onderhouden en waar komt de kleverige zoetigheid vandaan? Honing is een natuurproduct. De nectar komt via bijen in een honingraat, gemaakt van bijenwas. Dit zijn zeshoekige cellen waar de honingproductie plaatsvindt. In de workshop imkeren leer je, naast het houden van bijen, ook hoe je deze honing opvangt om te verkopen of lekker zelf van te genieten.
 

Bestel kaarten
Landleven fietsroutes

De 53 mooiste fietsroutes van Nederland ingedeeld per provincie. Met daarnaast beschrijvingen van bezienswaardigheden, handige knooproutekaartjes, fietstips én heerlijke picknickrecepten.

Bestel nu