Weimaraner jachthond

Weimaraner jachthond

De Weimaraner jachthond is een gezellige huishond, prachtig om te zien, maar wel met een sterk karakter. ‘Richt eerst maar eens met succes een draadhaar af en kom dan maar terug’, kreeg Cornelie Meijer (57) te horen toen zij informeerde naar een Weimaraner.

Vreemden hebben al snel de neiging om Weimaraners te willen aaien, omdat ze zo mooi zijn. Dan krijg je een hautaine blik terug van 'kennen wij elkaar?'. Het eigenzinnige en pittige karakter maakt dat goed omgaan met de Weimaraner niet voor iedereen is weggelegd. Cornelie Meijer van Jachthondenkennel van de Tuindershof: "De kleur, daar valt iedereen voor, en voor de blauwe ogen van de pups. En ik denk dat hij daardoor heel nog al eens bij het verkeerde publiek terechtkomt.

De hele reportage over de Weimaraner vind je in Landleven 2 van 2016.

Weimaraner pup Jari van de Tuindershof. Pup Jari van de Tuindershof, een neefje van Wiebke. - Foto: Theo Tangelder
Weimaraner pup Jari van de Tuindershof. Links de tweejarige Alexis van de Tuindershof, rechts de vierjarige Wiebke van de Tuindershof, beide teefjes.
Weimaraner pup Jari van de Tuindershof. Vreemden hebben al snel de neiging om Weimaraners te willen aaien, omdat ze zo mooi zijn. Dan krijg je een hautaine blik terug van 'kennen wij elkaar?

Meer weten over de Weimaraner?

Jachthondenkennel van de Tuindershof, www.duitsestaandedraadhaar.com.