Verzorging en oogst
Normaal is in de bodem genoeg stikstof aanwezig. Een kaliumgift is voor knoflook wel aan te raden. Een goede pH-waarde is 6,5 tot 7. In mei komen er mooie gekrulde bloemstengels in de plant. Voor een optimale bolgroei breek je deze uit de plant. De bloemstengels zijn als smaakmaker in gerechten te gebruiken.
Zodra het blad geel begint te kleuren is knoflook gereed om met loof en al te worden gerooid. Wacht niet zo lang als bij ui. Als je e bollen te lang laat zitten, verteert het vlies rond de bol en valt de bol uit elkaar. Laat de oogst aan de wind drogen, zonder nat te worden. Als het bolomwindsel mooi wit is en vliezig aanvoelt, moeten de bollen, voor een goede bewaring, nog nadrogen.
Vlecht het loof en hang de knoflookstrengen onder een afdak te drogen. Een luchtige, droge koele ruimte is de beste bewaarplaats van knoflookbollen. Let erop dat wisselteelt voor knoflook heel belangrijk is. Het gewas mag pas na zes jaar weer op een stukje grond terugkeren.