Tips/blogs

Groente van de maand: mei

In dit artikel vind je alle groenten van de maand. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen!

Door Landleven
Alle recepten met doperwten

Landleven zet alle recepten met doperwten voor je op een rij.

Door Landleven
Groente van de maand: april

Alle groenten van de maand april die verkrijgbaar zijn in Nederland.

Door Landleven
Alle recepten met aardappelen

Landleven heeft veel recepten met aardappel. Bekijk ze hier.

Door Landleven
de 8 lekkerste appelgerechten

Teveel appels? Wij zetten onze lekkerste recepten voor je achter elkaar. Zo hoef jij alleen de appels nog maar de plukken.

Door Landleven
10 tips: koken op een ouderwets fornuis

Ouderwetse fornuizen bijvoorbeeld AGA zijn populair. Begrijpelijk, want ze roepen herinneringen op aan de gezelligheid van vroeger. Menig huis werd toen behaaglijk verwarmd met een houtfornuis en er werd ook dagelijks op gekookt. Hier vind je tips voor het gebruik van een fornuis.

Door Landleven
34 keukentips voor plattelandsbewoners

Wonen op het platteland is heerlijk, maar brengt -eerlijk is eerlijk- ook veel werk met zich mee, zeker in de oogsttijd. Hoe verwerk je bijvoorbeeld je groente en fruit? Landleven zet 34 praktische keukentips voor je op een rij, zodat je meer kunt genieten met minder werk.

Door Christel Labee
Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade

Frisse ijsjes met verse aardbeien, zelf te maken voor een warme zomerdag.

Door Klaske Bakker
Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne, om maar wat te noemen!

Door Klaske Bakker
Chocoladekrullen maken Landleven TV
Chocoladekrullen maken

Met deze chocoladekrullen maak je een eenvoudige taart mooi af. Alles wat je nodig hebt is een scherp mes en een reep chocolade.

Door Klaske Bakker
Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder of kaneel op een lichte taart strooien. Het sjabloon is goed voor te bereiden waardoor je tijdens het kerstdiner met weinig moeite de taart kan versieren.

Door Klaske Bakker
Gekleurde schuimpjes maken Landleven TV
Gekleurde schuimpjes maken

Met deze uitleg van Klaske kun je je saaie witte schuimpjes een leuke kleur geven. Deze gekleurde schuimpjes staan super leuk op tafel en zijn ontzettend lekker.

Door Klaske Bakker