Tips/blogs

Vergeten vlees

Van kop tot staart koken is weer in opkomst. Vlees verspillen is tenslotte zonde en er zit veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk. Ook zijn er volop recepten voor die stukken vlees die we vaak zijn vergeten. In dit artikel vind je informatie en inspiratie

Door Landleven
De slanke lijn...

Redacteur Klaske Bakker schrijft een column over lijnen. "Je zou willen dat er een wondermiddel bestaat om slank te zijn. Niet zo schrikbarend dun als op de catwalks en in de modewereld, want dat moet volgens mij niemand willen."

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of frambozenazijn) of vervang de suiker eens door honing. Zo maak je een echt persoonlijke mosterd.

Door Klaske Bakker
Pittige olie

Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel.

Door Klaske Bakker
Mayonaise maken Landleven TV
Mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is niet moeilijk en het is zo klaar. Zonder overbodige toevoegingen maak je zo een heerlijke smaakmaker voor bij bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Dus pak de staafmixer en doe als Klaske in dit filmpje.

Door Klaske Bakker
Suikerarme jam

De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, is verzot op alles wat in potjes past. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan jam, of op z’n Belgisch gezegd confituur, maken. Ze schreef een gedegen boek vol met haar succesrecepten. Uit deze uitgave koos Landleven haar tips en trucs voor jam zonder suiker.

Door Christel Labee
Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade

Frisse ijsjes met verse aardbeien, zelf te maken voor een warme zomerdag.

Door Klaske Bakker
Avonturen in de Ketchupfabriek Landleven TV
Avonturen in de Ketchupfabriek

Het klinkt als een jongensboek: avonturen in de Ketchupfabriek. Maar voor Patrick Keizer is elke dag in zijn ‘kleinste fabriek van Nederland’ echt een belevenis. In dit filmpje vertelt hij hoe wat begon als een grafisch experiment van een vormgever uitmondde in dagelijks roeren in tomatensaus. Gelukkig zonder dat Patrick ooit spijt kreeg van zijn nieuwe carrière.

Door Angela Groenbos
Voedsel fermenteren met Christian Weij

Fermenteren van voedsel is gezond, lekker en ook nog eens erg leuk om te doen. Christian Weij verlangde naar de zuurkool van zijn vader en probeerde die zelf na te maken. Nu, vier jaar later, is hij een expert op het gebied van fermenteren en schreef hij een boek vol recepten waar je enthousiast van wordt.

Door Klaske Bakker
Originele Bircher-muesli

Eigenlijk alle muesli- en cruesli-producten die u tegenkomt in het supermarktschap vinden hun oorsprong in dit recept uit 1900 van de Zwitserse arts Bircher-Benner. De verse (rauwe) en natuurlijke ingrediënten werken versterkend.

Door Klaske Bakker
Top 4: lekkerste boerenkool

Weinig maaltijden verbroederen zo als de eerste boerenkoolstamppot van de winter. Maar er is ook weinig groente die zoveel discussie oplevert. Moet de vorst er nu echt over? Of is een nachtje diepvries ook genoeg? Landlevens smaakpanel proefde en biedt eindelijk duidelijkheid.

Door Angela Groenbos
Koken met Klaske

Hier vind je de filmpjes die horen bij een aantal recepten uit het nieuwe Landleven-kookboek Koken met Klaske. Onze eigen culinair redacteur Klaske Bakker werkt in haar tweede kookboek met pure ingrediënten uit de buurt.

Door Landleven