Tips/blogs

Speculaaskruiden

Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne, om maar wat te noemen!

Door Klaske Bakker
Chocoladekrullen maken Landleven TV
Chocoladekrullen maken

Met deze chocoladekrullen maak je een eenvoudige taart mooi af.

Door Klaske Bakker
Taartsjablonen poederen

Met het taartsjabloon maak je van een eenvoudige taart een echte kersttopper. Op chocolade taart gebruikten wij poedersuiker, je kunt ook cacaopoeder of kaneel op een lichte taart strooien. Het sjabloon is goed voor te bereiden waardoor je tijdens het kerstdiner met weinig moeite de taart kan versieren.

Door Klaske Bakker
Gekleurde schuimpjes maken Landleven TV
Gekleurde schuimpjes maken

Met deze uitleg van Klaske kun je je saaie witte schuimpjes een leuke kleur geven. Deze gekleurde schuimpjes staan super leuk op tafel en zijn ontzettend lekker.

Door Klaske Bakker
3 tips om pompoenen te schillen

Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige tips!

Door Landleven
Zelfgemaakte hazelnootpasta Landleven TV
Zelfgemaakte hazelnootpasta

Heb je dit jaar het geluk van veel hazelnoten? Het is even een klusje om te ze pellen, maar daarna gaat er een wereld van recepten open! Bijvoorbeeld deze zelfgemaakte chocolade-hazelnootpasta. Veel lekkerder en gezonder dan die uit de winkel. Landlevens Klaske laat zien hoe je hem maakt.

Door Klaske Bakker
Macarons uit de moestuin

Marieke de Korte bakt de sterren van de hemel: de heerlijkste bruidstaarten, prachtige koekjes, suikerlolly’s met bloemetjes en Franse macarons. Hoewel de wereld van de bruidstaarten heel chique kan zijn, staat Marieke het liefst met haar laarzen in de moestuin. Om bietjes te oogsten, voor de macarons welteverstaan.

Door Klaske Bakker
Vergeten vlees

Van kop tot staart koken is weer in opkomst. Vlees verspillen is tenslotte zonde en er zit veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk. Ook zijn er volop recepten voor die stukken vlees die we vaak zijn vergeten. In dit artikel vind je informatie en inspiratie

Door Landleven
De slanke lijn...

Redacteur Klaske Bakker schrijft een column over lijnen. "Je zou willen dat er een wondermiddel bestaat om slank te zijn. Niet zo schrikbarend dun als op de catwalks en in de modewereld, want dat moet volgens mij niemand willen."

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of frambozenazijn) of vervang de suiker eens door honing. Zo maak je een echt persoonlijke mosterd.

Door Klaske Bakker
Pittige olie

Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel.

Door Klaske Bakker
Mayonaise maken Landleven TV
Mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is niet moeilijk en het is zo klaar. Zonder overbodige toevoegingen maak je zo een heerlijke smaakmaker voor bij bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Dus pak de staafmixer en doe als Klaske in dit filmpje.

Door Klaske Bakker