Appelclafoutis

Appelclafoutis

Deze taart is lekker als toetje of bij de koffie. Je bakt hem in een gietijzeren pan, een Dutch oven. Je legt warme kooltjes op het deksel, waardoor de pan als oven fungeert. Kijk uit dat je de taart niet te heet bakt, vaak is een plek aan de rand van het vuur warm genoeg.
 

Dit heb je nodig

  • 30 g boter, zacht
  • 500 g appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 70 g bloem
  • 70 g suiker

Zo ga je te werk

  1. Vet de Dutch oven goed in met de boter.
  2. Meng de appelstukjes met de eetlepel suiker en de kaneel.
  3. Klop de eieren door de melk.
  4. Doe de bloem en de overige suiker in een andere kom en roer ze door elkaar.
  5. Maak een kuiltje in het midden van het bloem-suikermengsel en giet er een kwart van het melkmengsel bij.
  6. Roer er steeds wat bloem door, voeg nog wat van het melkmengsel toe en herhaal dat tot het melkmengsel op is en u een glad beslag hebt.
  7. Schep het beslag in de Dutch oven en verdeel de stukjes appels erover.
  8. Bak de clafoutis in ongeveer veertig minuten licht goudbruin en gaar.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.