Roomsmoort pap in een bord

Roomsmoort

Als ze vroeger niet kon slapen, of als het ’s nachts onweerde, maakte Corries moeder altijd een bordje warme pap voor haar. De fijne herinneringen aan deze warme, zoete bordjes maken dat Corrie de Pater nog steeds met veel genoegen pap kookt. Ze deelt haar familierecepten met Landleven.

“Voor deze pap haal ik vijf liter verse wei bij de kaasmakerij. Die laat ik enkele uren staan; dan drijft de room naar boven. Die schep ik er voorzichtig af met een jus- of soeplepel. Dan roer ik alles weer door en laat het weer een uur of vier rusten. Dan kun je er weer room afscheppen. In totaal kun je dit drie keer herhalen of tot je de benodigde hoeveelheid room hebt voor het recept. Het restant van de wei doe ik in de drinkbak van de kippen; ze zijn er gek op en het is gezond voor ze.”

Dit heb je nodig:

1,5 l opgeroomde wei
1 kopje bloem
1 kopje rozijnen

Zo ga je te werk:

Neem wat van de wei en meng dit door de bloem; roer tot er geen klontjes meer zijn en u echt een glad papje hebt. Breng de rest van de wei al roerend bijna aan de kook. Roer het papje erdoor, samen met de rozijnen. Laat het geheel afkoelen terwijl u het af en toe doorroert. Voor het serveren kunt u kaneel en suiker naar smaak toevoegen.