De fabriek heeft hier niet altijd gezeten. In 1948 is de fabriek vanuit de Kerkstraat verhuisd naar de Boekholtstraat nr 8. Sinds 1974 heeft de fabriek haar deuren geopend aan de Boekholtstraat nr 22-26. De geschiedenis van de Doesburgsche mosterd gaat al ver terug. Sinds 1457 is vastgesteld dat deze hier al gemaakt werd. “Het kan ook zo zijn dat het nog verder terug gaat”, vertelt Timon.
In Doesburg wordt een fijne basismosterd gemaakt waar je alles mee kunt doen. “Door het gebruik van gele en bruine mosterdzaden maak je milde mosterd wat een goede basis vormt en voor iedereen toegankelijk is. Hoe donkerder het mosterdzaad hoe pittiger de smaak. Wat ook smaakbepalend kan zijn is de natuur. Mosterdzaad komt van het land en de ene keer is het zaad beter dan de andere. Dit blijf je houden, omdat je met natuurproducten werkt”. Deze mosterd wordt nog op ambachtelijke wijze gemaakt met een molensteen. Maar voor thuis geeft Timon graag wat tips om ook zelf aan de slag te gaan. Echter is de samenstelling van de echte Doesburgsche mosterd natuurlijk geheim, dus het echte recept verklapt hij niet.