Februari

Filter op:
Sanne's rabarberjam

In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in het donker geteeld, in de wintermaanden”, vertelt Luc. "Het resultaat van deze teelt is een zachte, zoete rabarber met een prachtige rode steel en een wit voetje.” Sanne maakt van hun geteelde rabarber heerlijke jam. Bijvoorbeeld lekker voor op je cracker.

Door Klaske Bakker
Stevig gevulde wintersoep

Zo aan het einde van de winter is er in de meeste moestuinen niet veel te oogsten meer over. Maar vaak is er nog wel wat kool te vinden, en een lekker maal met palmkool, boerenkool of bladkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren eens in deze heerlijke gevulde wintersoep.

Door Klaske Bakker
Blauwe bliksem

Stoofpeertjesstamppot, ook wel blauwe bliksem genoemd, is een heerlijk winters recept. Probeer vandaag nog deze heerlijke stoofpeertjesstamppot met rookspek, stoofpeertjes en aardappelen.

Door Klaske Bakker