Stamppot stofverf op een bord

Stamppot stopverf

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd; zo kan stamppot stopverf het beste omschreven worden. Gekookte bruine bonen worden tot stamppot gestampt met kruimige aardappels. Door de kleur van de stamppot is de vergelijking met stopverf snel gemaakt…

Dit heb je nodig:

  • 500 g bruine bonen
  • 1 kg kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 100 ml volle melk
  • 50 g boter

 

Zo ga je te werk:

Doe de bonen in een pan met een ruime hoeveelheid water en laat ze een nacht weken. Giet de bonen de volgende dag af en breng ze met vers water aan de kook. Laat koken tot ze gaar zijn; dit duurt één tot twee uur (afhankelijk van hoe oud de bonen zijn). Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze ook tot ze gaar zijn. Giet de aardappels en de bonen af en meng ze in een ruime pan. Voeg zout, peper, de melk en de boter toe en stamp tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als de stamppot wat droog lijkt. Serveer met piccalilly en gebakken worst. Een schep appelmoes is er ook erg lekker bij.


 

Landleven schort

Keukenschort gemaakt van de Landleven theedoek met jacquard geweven Landleven motieven. 100% Katoen en wasbaar op 60 graden. Bestel voor slechts € 29,95.