September

Filter op:
Ingemaakte mosterdzaadjes

Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza.

Door Landleven
Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Door Klaske Bakker
Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Door Klaske Bakker
Paneer in krudige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij Kleinlangevelslo in Raalte maken Rob en zijn vrouw Henrieke Kleinlangevelslo deze biologische kaas vers van de melk van eigen koeien

Door Klaske Bakker
Ossestätbouillon met room

Iedereen kent wel de klassieke ossenstaartsoep met een scheutje madeira. In de Sallandse versie wordt de madeira vervangen door Jacoba-kruidenbitter, een zacht drankje uit Raalte. De krachtige bouillon wordt aangevuld met halfgeklopte room; een heerlijk contrast.

Door Klaske Bakker
Appelciderazijn met mosterd en dragon

Azijn op smaak maken met kruiden is leuk om te doen en geeft de azijn na een week of wat trekken een uitgesproken smaak. Lekker om zo in de sla te gebruiken, maar u kunt hem ook gebruiken in een vinaigrette of andere dressing.

Door Landleven
Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.

Door Landleven
Appelkruimelcake

Wilt u eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan deze appelkruimelcake. Heerlijk voor een picknick in het bos op een herfstachtige dag.

Door Klaske Bakker
Stoofpot van haan

Om het hanenvlees meer aandacht te geven en goed in de markt te zetten, verkopen we de panklare haantjes onder de naam Haantje de Coq. Het is een heel smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk alternatief voor de ‘piepkuikens’ die geïmporteerd worden en die maar drie tot vier weken geleefd hebben

Door Klaske Bakker
Honing-mosterdsaus

Heel makkelijk om zelf te maken en een heerlijke toevoeging op een broodje ham of (geiten)kaas.

Door Landleven
Snelle, gladde mosterd

Met mosterdpoeder, wat niets meer is dan gemalen mosterdzaadjes, maakt u in een handomdraai een mooie gladde mosterd. Gebruik hem direct of bewaar een voorraadje in de koelkast.

Door Landleven
Grove Mosterd

Deze grove mosterd heeft een lekker pittige bite en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de keukenmachine laat draaien, hoe fijner deze wordt. Voor grove mosterd maalt u dus maar kort. Extra structuurverschil kunt u creëren door iets van het zaad achter te houden en op het allerlaatst heel kort mee te laten draaien.

Door Landleven