Half grove mosterd in potje

De 8 lekkerste mosterd recepten

Zelf mosterd maken is leuk om te doen. Je bepaalt zelf hoe het eindresultaat wordt: van grof tot glad en van pittig tot zoet. Mosterd blijft lang goed; ideaal om op voorraad te hebben.

Grove mosterd op lepel

Grove mosterd

Deze grove mosterd heeft een lekker pittige en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de keukenmachine laat draaien, hoe fijner deze wordt. Voor grove mosterd maalt u dus maar kort. Extra structuurverschil kunt u creëren door iets van het zaad achter te houden en op het allerlaatst heel kort mee te laten draaien.

Naar het recept
gladde mosterd op bord

Snelle, gladde mosterd

Met mosterdpoeder, wat niets meer is dan gemalen mosterdzaadjes, maakt u in een handomdraai een mooie gladde mosterd. Gebruik hem direct of bewaar een voorraadje in de koelkast.

Naar het recept
honing-mosterdsaus in glas met lepel

Honing-mosterdsaus

Heel makkelijk om zelf te maken en een heerlijke toevoeging op een broodje ham of (geiten)kaas.

Naar het recept
Dille-mosterdsaus met zalm op bord

Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.

Naar het recept
Appelciderazijn met mosterd en dragon in fles

Appelciderazijn met mosterd en dragon

Azijn op smaak maken met kruiden is leuk om te doen en geeft de azijn na een week of wat trekken een uitgesproken smaak. Lekker om zo in de sla te gebruiken, maar u kunt hem ook gebruiken in een vinaigrette of andere dressing.

Naar het recept
mosterdzaadjes in pot

Ingemaakte mosterdzaadjes

Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza.

Naar het recept
Halfgrove honing-mosterd in pot

Halfgrove honing-mosterd

Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot mosterd uit Scandinavië of Engeland. U kunt deze mosterd zo zoet maken als u zelf wilt.

Naar het recept
Vinaigrette met mosterd en honing in fles

Vinaigrette met mosterd en honing

De verhouding van een vinaigrette is één deel azijn en drie delen olie. Wat zelfgemaakte mosterd erbij maakt het extra speciaal.

Naar het recept