Wintersalade op een bord

Wintersalade met postelein, appel, roodlof en hazelnoot

In Noordwolde, in het zuidoosten van Friesland, verbouwt Leander Verhoog het hele jaar biologische groenten in zijn kleine tuinderij de Kloostertuin. Geniet van zijn verse winterse oogst met dit stoere recept. 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 stronkjes roodlof
  • flinke handvol winterpostelein, gewassen
  • flinke handvol veldsla, gewassen
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • handjevol grof gehakte hazelnoten


Voor de dressing:
 
  • 5 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 flinke tl grove Groninger mosterd
  • 1 el honing
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Snijd de roodlof in stukken en meng deze in een grote schaal met de postelein, de veldsla, de appel en de helft van de gehakte hazelnoten.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng de dressing goed door de salade.
  3. Bestrooi met de overgebleven hazelnoten en serveer direct.