Lieke Lobregt woont samen met haar man Sander en twee jonge kinderen op een boerderijtje bij het Brabantse Asten. Samen proberen ze zoveel mogelijk te leven van eigen erf; groentes uit de moestuin, vlees van eigen dieren en eieren van de kippen. Lieke deelt haar recept voor borrelbrood. Dit recept smaakt heerlijk met Liekes zelfgemaakte kruidenmix!
Lieke: “Dit borrelbrood maak ik met mijn basisrecept voor brood. Het is heel handig om zo’n basis te hebben, want je kunt er alle kanten mee op!”
Ingrediënten Voor het deeg
Lieke: “Deze kruidenmix maak ik meerdere keren per jaar, dan heb ik genoeg potjes op voorraad om weer een tijdje vooruit te kunnen. Het is ideaal om gedroogde kruiden in de la te hebben staan, dan hoef ik niet elke keer voor één takje de tuin in te lopen.”
Kom genieten op Landleven Winter op 8, 9 en 10 december 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het warmste en gezelligste evenement van het jaar dat je niet wilt missen!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.