Dúmkes danken hun typische smaak aan de anijs en de stukjes hazelnoot die erin zitten. Dúmke is Fries voor duimpje, maar waarom het koekje zo heet is niet helemaal duidelijk. Volgens de een omdat het koekje de vorm van een duim heeft, volgens de ander omdat de bakker voor het bakken even met zijn duim in de koekjes duwt.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Sûkerbole (suikerbrood) is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel. Elke Friese bakker verkoopt suikerbrood, maar u kunt het ook heel goed zelf bakken met de mix van Mole 't Lam of met dit recept.
Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland. Voor maar € 7,95.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.