Broodpudding van suikerbrood in een schaaltje met een lepel

Broodpudding van suikerbrood

Suikerbrood is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel waar ook broodpudding van gemaakt kan worden.

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 8-9 sneetjes (oud) suikerbrood
  • 30 g zachte roomboter, plus wat extra
  • 2 tl kaneel
  • 350 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 30 g suiker

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Vet een ovenschaal (30 x 20 centimeter) in met roomboter.
  2. Besmeer de sneetjes suikerbrood met de roomboter en snijd ze diagonaal doormidden zodat u driehoekjes krijgt.
  3. Leg de driehoekjes brood dakpansgewijs in de schaal en strooi er de kaneel over.
  4. Verwarm op een laag vuur de melk en de slagroom tot net tegen de kook aan.
  5. Klop ondertussen de eieren los met 20 gram suiker.
  6. Klop een beetje van de warme melk door de eieren en blijf goed kloppen met de garde.
  7. Giet er de rest van de warme melk door terwijl u blijft kloppen.
  8. Giet het geheel nu over het brood in de ovenschaal en laat het een half uurtje staan.
  9. Strooi de rest van de suiker over de broodpudding en bak deze in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin in ongeveer dertig tot veertig minuten.
  10. Ook lekker om te maken met krentenbrood of gewoon oud brood; strooi er dan een handje rozijnen over voor u het mengsel erover schenkt.


 

Landleven special Streekgerechten

Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland.
Voor maar € 7,95.