Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Heb je wel eens komkommersoep geprobeerd? Het is heerlijk verfrissend als de temperaturen buiten stijgen. Je maakt deze soep met volle boerenyoghurt en garneert 'm met gerookte zalm. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • 500 ml volle boerenyoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • sap van ½ citroen
  • bosje verse dille
  • plakjes gerookte zalm

Zo ga je te werk:

  • Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommers in grove stukken en doe ze in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de yoghurt toe en blend tot een gladde soep.
  • Giet het mengsel door een zeef en breng de gezeefde soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Bewaar de soep tot het serveren in de koelkast, zo wordt hij heerlijk koud.
  • Hak de dille fijn en roer deze voor het serveren door de soep.
  • Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een of twee plakjes gerookte zalm.
  • Bestrooi met wat achtergehouden dille.

Landleven special Moestuin

Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op!

BESTEL MOESTUIN