Een heerlijke taart met lekker zomerfruit

Fruit van de maand: augustus

Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, druiven, frambozen, kersen, meloenen, perzik, pruimen, mango en nog veel meer! Ontdek de lekkerste recepten met het fruit van de maand augustus hieronder. 

Peren

Alle recepten met peren: kweeperen, stoofpeertjes, taarten en nog veel meer!

Naar recepten

Meloen

Maak eens een heerlijke fruitcocktail voor de aankomende zomerdagen. Deze heerlijke cocktail bestaat uit een verleidelijke combinatie van meloen en een tikkeltje rum en zorgt ervoor dat jij straks 's avonds lekker afgekoeld bent.

Naar het recept

Pruimen

Wie een pruimenboom op het erf heeft staan, weet dat de oogst soms overvloedig kan zijn. Leg de pruimen dit jaar eens in met alcohol en geniet over enkele weken van een zelfgemaakt pruimenlikeurtje!

Naar recepten

Druiven

Druiven zijn heerlijk om zo te eten, maar wist je dat je er ook de meest overheerlijke gerechten mee kunt maken? Hieronder alle recepten met druiven.

Naar recepten

Kersen

De dieprode vruchtjes van de kers zijn een van de weinige echt seizoensgebonden fruitsoorten. Ontdek hieronder alle recepten met kersen. 

Naar recepten

Frambozen

Rood is dé kleur van het zomerfruit, en ook van de framboos. Een heerlijke vrucht om te verwerken in bijvoorbeeld muffins, brownies of een taartje.

Naar recepten

Bramen

Bramen in huis gehaald maar nog geen idee wat je ervan wilt maken? Hieronder vindt je allerlei heerlijke recepten met bramen.

Naar recepten

Aardbeien

Het seizoen van de aardbeien. Een veelzijdige vrucht die in veel gerechten verwerkt kan worden. Je vindt hier een aantal heerlijke recepten met aardbeien.

Naar recepten

Perzik

Proef je perzik dan proef je zomer. Maak deze heerlijke perzik-framboosplaatkoek en de zomer kan echt beginnen!

Naar het recept

Blauwe bes

Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn lekker fris en zoet. Verwerk de bessen in deze muffins en je culinaire zomer kan niet meer stuk!

Naar het recept

Kruisbessen

De kruisbes is een vrucht die vaak wordt onderschat. Maar geef de vrucht een kans en verwerk hem in een van onze heerlijke gerechten.

Naar recepten

Zwarte bessen

De zwarte bes is prima te verwerken in bijvoorbeeld een likeur, limonade of in een taart. Ga zelf aan de slag met een van deze heerlijke gerechten! 

Naar recepten

Arbikozen

Abrikozen zijn heerlijk om te verwerken in gerechten of in een drankje, zoals Boerenmeisjes. Kijk hier voor onze recepten met abrikozen.  

Naar recepten

Appels

Hier vind je alle heerlijke recepten met appels. Van appeltaart tot stamppot en van likeur tot appelstroop. 

Naar recepten

Mango

Mangochutney is een van de bekendste chutneys. Leuk om te maken als de groenteboer op de markt de mango's eens in de aanbieding heeft. 

Naar het recept