De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm; daardoor kun je eerder oogsten en zijn de stengels zachter, zoeter en delicater van smaak. Met geforceerde rabarber maakt u al vroeg in het seizoen dit heerlijke recept. De vettige makreel combineert qua smaak heel goed met in witte wijn gepocheerde roze rabarber.
Ingrediënten
Een tarte tatin kunt u in een speciale vorm maken, maar een gietijzeren koekenpan (doorsnee 23 centimeter) is ook heel geschikt.
Bereidingswijze
Tekst en fotografie: Anna Rubingh
Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op! Prijs: €7,95.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.