Zo ga je te werk:
- Haal de burrata uit de koelkast, zodat de bollen wat op kamertemperatuur kunnen komen.
- Pluk de tuin- en de snijbonen en de kerstomaatjes het liefst vers uit de moestuin.
- Haal de tuinbonen uit hun peulen. Kook de tuinbonen zo’n drie minuten en spoel ze daarna af met koud water.
- Haal dan met behulp van een scherp mesje de taaie velletjes van de bonen; nu zijn de tuinbonen dubbelgedopt.
- Was de snijbonen en snijd de puntjes er van af. Was ook de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
- Leg alle bonen en de tomaatjes in een ruime kom en giet er wat olijfolie over; hussel wat zodat de groentes met een klein laagje olie bedekt zijn.
- Zet een (gietijzeren) grillplaat op het vuur en laat deze goed heet worden.
- Grill nu in porties de bonen en de tomaatjes, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
- Snijd de snijbonen in kleinere stukjes.
- Verdeel de groentes over een mooie serveerschaal en leg er ook de burrata op.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak en wat verse tijmbloemetjes.
Tip: Lekker met enkele plakken zuurdesembrood, die je ook even hebt geroosterd op de grillplaat.