Deze heerlijke azijn van bieslookbloemetjes is simpel te maken en is zowat onbeperkt houdbaar, ideaal voor bij een verse salade op een warme zomerdag. Bereidingstijd: 5 min.
Door de geblancheerde basilicumblaadjes te pureren en te mengen met olie ontstaat een heerlijke basilicumolie die heerlijke samen gaat met een tomatensalade of een groene salade, maar ook door een zelfgemaakte pastasalade.
Enkele takken vlierbloesem geven de ultieme smaak van de zomer in combinatie met wat appelazijn. Heerlijk voor door je salade en erg lang houdbaar.
Dit recept is perfect om de onrijpe besjes van je vlierbessenplant te verwerken. Meng de besjes met een gelijke hoeveelheid zout en laat het zo’n 5 dagen staan. Als de besjes klaar zijn kun je ze eten als kappertjes.
Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met verschillende soorten azijn, zoals een zelfgemaakte bieslookbloemetjesazijn.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.