Deze taart is gevuld met kwark, luchtige slagroom en jam en bedekt met bessen en aardbeien uit de tuin. Een perfecte manier om een zomerse picknick mee af te sluiten.
Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.
Meri Loeffen maakte dit recept voor een heerlijke bosbessentaart met vanillecrème.
In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers in de moestuin. Tover je knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met een van onze lekkere zelfgemaakte dressings!
Enkele takken vlierbloesem geven de ultieme smaak van de zomer in combinatie met wat appelazijn. Heerlijk voor door je salade en erg lang houdbaar.
Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met verschillende soorten azijn, zoals een zelfgemaakte bieslookbloemetjesazijn.
Dit recept is perfect om de onrijpe besjes van je vlierbessenplant te verwerken. Meng de besjes met een gelijke hoeveelheid zout en laat het zo’n 5 dagen staan. Als de besjes klaar zijn kun je ze eten als kappertjes.
Deze heerlijke azijn van bieslookbloemetjes is simpel te maken en is zowat onbeperkt houdbaar, ideaal voor bij een verse salade op een warme zomerdag.
Door de geblancheerde basilicumblaadjes te pureren en te mengen met olie ontstaat een heerlijke basilicumolie die heerlijke samen gaat met een tomatensalade of een groene salade, maar ook door een zelfgemaakte pastasalade.
Deze heerlijke burrata met dubbelgedopte tuinbonen, gegrilde snijbonen en kerstomaatjes, staat niet alleen mooi op tafel, maar is ook een feestje voor je smaakpapillen. Smakelijk eten!