In Nederland worden allerlei soorten bonen en erwten geteeld. Hiermee kunnen allerlei lekkere recepten gemaakt worden. In dit artikel lees je hoe je zelf een bonenstoofpot maakt. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 4 uur
In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. In dit artikel lees je het recept voor een lichte bonensoep.
Iedere familie lijkt wel een eigen recept voor bruinebonensoep te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel grote pan vol van te maken en vervolgens met z’n allen op te eten.
Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet te weken, maar direct gaar koken.
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze ook in een zakje kopen bij de betere groenteboer of sommige supermarkten.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.