Augustus

Filter op:
Salade met krieltjes en tuinbonen

Een salade die je het beste geeft van de nieuwe oogst uit de moestuin: de eerste aardappels, tuinbonen en doperwten!

Door Landleven
Paprika gevuld met quinoa, burrata en kerstomaatjes

Een heerlijk gerecht dat voor meerdere gangen inzetbaar is. Het kan zowel een voorgerecht als hoofdgrecht of een bijgerecht zijn. Neem als voorgerecht bijvoorbeeld een paprika helft per persoon. Zo kan je het recept gemakkelijk aanpassen naar wens! Het is gezond, snel klaar en lekker: bye bye, kookstress!

Door Landleven
Appeltaart met appel-citroencurd

Wat deze appeltaart extra lekker maakt is de toevoeging van de zelfgemaakte appel-citroencurd, die net dat beetje extra zoete frisheid geeft. Heerlijk met een schep zelfgeklopte slagroom! Het recept van de curd en andere lekkere fruitige recepten vind je in het septembernummer van Landleven.

Door Landleven
Rabarbersiroop

Rabarbersiroop is gemakkelijk te maken en een fantastische manier om de frisse smaak van de vroege zomer te bewaren voor de rest van het jaar. Er zijn verschillende soorten rabarber; daardoor verschilt de kleur van de siroop van felrood tot wat minder rood of rozig.

Door Landleven
Groene tuinsalade met aardbeien

Aardbeien zijn smakelijk in allerlei zoete gerechten, maar ook in zomerse salades zijn ze lekker. Zoals in deze met knapperige groene blaadjes en eetbare bloemen.

Door Klaske Bakker
Quiche met groene asperges en broccolischeuten

In dit recept gebruiken we broccolischeuten. Die verschijnen nadat de grote broccolikop is geoogst. Je kunt natuurlijk ook gewone broccoliroosjes gebruiken of courgette. De quiche is lekker om warm of koud te eten.

Door Landleven
Rode uitjes in het zuur

Deze rode uitjes in het zuur zijn niet alleen lekker in salades, maar ook op een broodje of een zelfgemaakte burger.

Door Landleven
Geroosterde bietensalade

Dit is een fijne en simpele salade met nieuwe jonge bietjes. Een puur, aards zomergerecht.

Door Klaske Bakker