Potje met crème fraîche waar met een lepel iets uitgeschept wordt

Crème fraîche

Zelf Crème fraîche maken met maar twee ingrediënten.
Bereidingstijd: een paar uur.

Dit heb je nodig

  • 200 ml slagroom
  • 2 el boerenkarnemelk

Zo ga je te werk

  • Meng de slagroom met de karnemelk in een kommetje of in een schone jampot. Laat het geheel enkele uren op kamertemperatuur staan. Roer door en kijk of de room dik genoeg geworden is. Zo ja, dan kun je de crème fraîche direct gebruiken of tot gebruik (afgedekt) in de koelkast bewaren. Zo nee, dan laat je de pot nog een paar uur langer op het aanrecht staan.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.

 

Bestel hier