boerenkool quiche met een stuk eruit

Alle recepten met boerenkool

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder... de ideale tijd om de keuken in te duiken om een lekkere pan met boerenkool te maken! Landleven zette wat bijzondere variaties voor je op een rij. Natuurlijk vergaten we de worst niet én wat de lekkerste boerenkool is.

Boerenkoolkroketjes

Boerenkoolkroketjes

Heb je net te veel boerenkoolstamppot gemaakt? Geen probleem. Met dit recept tover je je restjes om in heerlijke kroketjes. 

NAAR HET RECEPT
Boerenkoolvlechtbrood

Boerenkoolvlechtbrood

Dit is het recept van een bakkersknecht die vijftig jaar geleden in de wintermaanden met zijn bakkerskar het brood bezorgde. 

NAAR HET RECEPT
Boerenkoolquiche

Boerenkoolquiche

Maak eens deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. 

NAAR HET RECEPT
Paarse boerenkoolstamppot

Paarse boerenkoolstamppot

Een klassiek gerecht in een nieuw kleurtje, deze stamppot van paarse boerenkool.

NAAR HET RECEPT
Zelf rookworst maken

Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij de worsten, daarna rookt hij ze in zijn rookkast. Hij geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.

NAAR HET RECEPT
Top-4: lekkerste boerenkool

Top-4: lekkerste boerenkool

Weinig maaltijden verbroederen zo als de eerste boerenkoolstamppot van de winter. Maar er is ook weinig groente die zoveel discussie oplevert. Moet de vorst er nu echt over? Landlevens smaakpanel proefde en biedt eindelijk duidelijkheid.

LEES MEER
Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.