Geen feestje zonder taart! Met deze prachtige bloementaart barst het feest direct in volle hevigheid los. De smakelijke botercake lijkt wel overgoten met een vrolijk mengsel van roze bloemen en zacht fruit. Een feest voor het oog én voor de mond. Aantal personen: 8-10 Bereidingstijd: 2 uur
Voor het biscuitdeeg:
Biscuitdeeg
Deze taart smaakt anders dan je zou verwachten. De duindoornbessen zijn fris en bitter, maar door de zoete slagroom is de taart toch in balans.
Heb je voor een recept vooral eidooiers nodig en houd je het eiwit over? Niet weggooien, maar maak er een heerlijke meringue van: schuimtaart. Niet te verwarren met de dans merengue.
Jac Nijskens verbouwt ruim 650 verschillende groentes in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Enkele daarvan zijn typisch voor de streek, of zelfs toe te schrijven aan een bepaald dorp. Hij stelt de gele wortel aan je voor.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.