Broodje haring met uitjes en sla

Broodje haring net-wat-anders

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens een van deze variaties!
Bereidingstijd: 15 min.
 

Dit heb je nodig

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • plakjes gegrilde courgette
  • enkele blaadjes botersla
  • 1 haring
  • rode ui uit het zuur
  • zilveruitjes
  • versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

  • Rooster de sneetjes brood. Leg op elk broodje enkele plakjes courgette en blaadjes sla.
  • Leg daar op elk sneetje een halve haring op en maak af met enkele stukjes rode ui en zilverui.
  • Maal er als laatste wat zwarte peper over.
 
Rode ui uit het zuur maak je zo:
  • Snijd 1 rode ui in dunne ringetjes. Leg deze in een kommetje en giet er 50 milliliter witte wijnazijn over. Roer door en laat dit een half uur staan; zo wordt de ui wat zachter.

Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95