Schaal met zelfgebakken poffertjes

Hollandse lekkernij: zelfgebakken poffertjes

Zelfgebakken poffertjes: lekkerder wordt het niet! Neem de poffertjespan eens mee op een picknick en bak ze deze zomer eens buiten. Waarom niet?

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • 250 g boekweitmeel
  • 10 g gedroogde gist
  • 100 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 3 eieren
  • 800 ml melk, op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • snuf kaneel
  • extra boter, voor het bakken en serveren
  • poedersuiker
  • (gietijzeren) poffertjespan

Zo ga je te werk:

  • Meng de bloem met het meel en de gist en mix goed met de garde.
  • Voeg de boter, het ei, de melk, het zout en kaneel toe en mix tot een glad beslag.
  • Laat het beslag afgedekt minimaal een uur rusten en roer nog even goed door voordat je gaat bakken.
  • Verwarm de pan voor op een laag vuurtje. Laat de pan goed heet worden. Vet elk kuiltje in met een beetje boter (bijvoorbeeld met een kwastje) en giet in elk kuiltje wat beslag.
  • Het is handig om het beslag in een spuitflesje of in een mengbeker met tuit te gieten; op die manier kun je het beslag netjes in de kuiltjes gieten.
  • Als de bovenkant een beetje droog is geworden, draai je de poffertjes met een vork vlot om.
  • Bak ook de andere kant, tot de poffertjes mooi goudbruin zijn.
  • Serveer met poedersuiker en nog wat extra boter.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu