Januari

Filter op:
Linguine met koolraapsaus en spek

Bij knollen en rapen denk je niet zo snel aan pasta. Maar serveer koolraap eens als saus over linguine, met knapperige spekjes. De koolraap onderscheidt zich van knolselderij en knolraap, doordat hij gladder is, van boven rond en van onder wat meer in een punt. Vaak is de bovenkant paarskleurig en verloopt deze naar geel. Van binnen is hij ook geel. Hier vind je het recept van de linguine met koolraapsaus.

Door Klaske Bakker
Risotto met koolraap

De koolraap is een groente waar veel mensen niet zo goed weten wat ze er mee aan moeten. Maak knolraap risotto met winterpeen en Friese nagelkaas. Heerlijk en eens wat anders.

Door Landleven
De lekkerste broden om zelf te bakken

Wat is de mens zonder brood? Bak je eigen brood op authentieke wijze of juist met een leuke twist. Deeg de oven in en binnen een mum van tijd geniet je van een heerlijke boterham.

Door Landleven
Kippensoep met palmkool

Een goede kippensoep werkt altijd goed om mee op te warmen. Deze soep is extra lekker door de palmkool. Een heerlijke wintergroente die goed te combineren valt met soepen. En het is ook nog eens super gezond!

Door Klaske Bakker
Sukadelapjes met stormbock

Stevige winterkost kun je soms wel gebruiken. Deze sukadelapjes maak je extra lekker door het gebruik van een donker biertje, in het speciaal de Stormbock. Hierdoor geef je nog wat extra smaak aan je heerlijke vlees.

Door Klaske Bakker
Boerenkoolkroketjes

Heb je net te veel boerenkoolstamp gemaakt? Geen probleem. Met dit recept tover je je restjes om in heerlijke kroketjes.

Door Klaske Bakker