Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk en mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit. Van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.
Stoofvlees smaakt heerlijk op een gure winterdag. En het is makkelijk: 's ochtends de pan opzetten en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken. Landleven zet 6 heerlijke recepten voor je op een rijtje.
Knolselderij met gepofte knoflook is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade of als bijgerecht bij een stoofpot.
In de winter is het heerlijk om verwarmende gerechten te koken. Van een stevige minestronesoep tot een compleet winterdiner: wij zetten onze toppers voor je op een rij.
Wie houdt er nu niet van een lekker gehaktballetje? Gewoon op zo’n doordeweekse dag of lekker hartig bij de borrel. Hier het recept voor een lekker traditionele gehaktbal.
Puree van koolraap is een heerlijk en gezond, winters alternatief voor aardappelpuree. Serveer deze koolraappuree met gehaktballetjes en wat peterselie.