Pikhaantjes zijn echt een Veluws streekgerecht. Deze plakkerige, zoete kaneelbroodjes in de vorm van een haantje worden alleen gebakken in de periode voor Pasen. Maak ze thuis ook eens! Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 2,5 uur
Zorg dat de gesmolten boter echt goed is afgekoeld. Als je de boter té heet toevoegt, gaan de gistcellen dood.
Pikhaantjes worden al meer dan 120 jaar gebakken. Traditioneel verkopen de bakkers ze pas vanaf 7 weken voor Pasen.
Dikkoek is een streekgerecht uit Urk. Het was geliefd bij de vissers, omdat het langer houdbaar was dan brood.
Friezen weten wel wat lekker is. Daarom Friese traditionele koekjes.
Amsterdamse koggetjes zijn makkelijke koekjes om op tafel te toveren. De koekjes werden in 1943 bedacht voor een bakwedstrijd, maar zijn nu nog steeds om op te eten. Een heerlijk zandkoekje met daarin zelfgemaakte karamelstukjes.
Wie kent ze niet, die heerlijke, zoete boterbabbelaars uit Zeeland? Voor deze nostalgische snoepjes hoef je niet per se naar de prachtige provincie, je kunt ze ook thuis maken. Voor perfecte babbelaars geldt wel: oefening baart kunst!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.