Zo ga je te werk:
- Schil de pompoen en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Leg ze in de pan en voeg het water, de wijn, de specerijen, het vanillestokje en de suiker toe. Breng het geheel op een rustig vuur aan de kook. Laat het een half uur zachtjes sudderen
- Verwijder de specerijen en pureer (met een staafmixer) de inhoud van de pan tot een fluweelzachte puree.
- Breng 500 ml melk aan de kook en giet deze over de witte chocolade. Roer het mengsel zodat de chocola smelt.
- Schuim de overige 100 ml melk op in een melkschuimer.
- Schep in elk glas een portie pompoenpuree, op kamertempratuur. Verdeel daarna de warme witte chocolademelk over de glazen. Maak de pompoencinno helemaal af met de opgeschuimde melk en een sufje kaneelpoeper.
Heb je teveel pompoenpuree gemaakt? Geen probleem. Verdeel de overgebleven puree over een ijsblokjesvorm, zo kun je het makkelijk in porties bewaren. Om de puree makkelijk in de vorm te krijgen kun je haar in een spuitzak doen.