bitterballen van pompoen op bord

Pompoenbitterballen

De pompoenbitterbal is niet heel erg bekend, maar het is wel een fantastisch borrelhapje. Perfect voor feestjes waar je eens iets anders op tafel wilt zetten. Charlotte Doens deelt haar recept. 

Aantal: 15 stuks
Bereidingstijd: 40 min.
 

Dit heb je nodig:

  • 550 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 el (olijf)olie
  • handjevol munt, gewassen en fijngesneden
  • 100 g kaas, geraspt
  • 1 tl (kruiden)zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 1 el aardappelzetmeel
  • olie om te frituren

Zo ga je te werk:

  1.  Snij de pompoen in blokjes van 1,5 centimeter en snij de ui heel fijn. 
  2. Kook de pompoen gaar in een laagje water.
  3. Verhit een flinke scheut olie en bak de ui aan. 
  4. Giet de pompoen af en prak die met een vork tot grove puree.
  5. Meng de pompoen met de ui, de munt, de kaas, het zout en het kerriepoeder. Voeg hier ook 50 gram bloem aan toe en meng goed.
  6. Proef of het mengsel op smaak is: voeg eventueel meer kruiden en specerijen toe. 
  7. Rol het deeg in 15 balletjes.
  8. Klop het ei los.
  9. Meng de resterende bloem met het aardappelzetmeel. Doe dit daarna in een diep bord.
  10. Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het bloemmengsel.
  11. Frituur de balletjes in de frituurpan of in een pan met een flinke laag olie. Bak ze 3 tot 4 minuten tot ze goudbruin zijn. 

Landleven special Bijen en Honing

In de Landleven special Bijen & Honing vind je interviews met verschillende imkers en praktische verhalen, over het herkennen van de verschillende wilde bijen of het bouwen van een bijenkast en tips voor het aanleggen van een bijenoase in je tuin. En natuurlijk de heerlijkste recepten met honing.
€8,95