Gestoofde rabarber met aardbei en steranijs

Gestoofde rabarber met aardbei en steranijs

Rood is dé kleur van het zomerfruit. In deze tijd van het jaar komt er een overvloed aan rode bessen, aardbeien, frambozen en rabarber uit de moestuin. Gebruik dit recept om al dat heerlijks te verwerken! Dit is zo’n gerechtje waarbij je niet op de hoeveelheden hoeft te letten, maar vooral werkt met wat je voor handen hebt. Gebruik gerust meer of minder fruit en rabarber en volg dan qua specerijen en suiker je eigen gevoel. 

Dit heb je nodig:

  • enkele stelen rabarber
  • flinke handvol aardbeien
  • handvol rode bessen
  • 2 steranijs
  • 4 kardemompeulen
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 1 el suiker
  • bodempje water

Zo ga je te werk:

  • Maak de rabarber, de aardbeien en de rode bessen schoon indien nodig.
  • Snijd de rabarberstelen in stukjes van zo’n 4 centimeter lang en snijd de aardbeien doormidden.
  • Doe alle ingrediënten in een ruime pan en voeg weinig water toe (zodat het fruit niet aanbrandt).
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zachter en laat het zo’n 20 minuten op laag vuur stoven.
  • Houd in de gaten wanneer de rabarber goed is: hij moet zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
  • Verwijder de steranijs en kardemom.
  • Deze gestoofde rabarber is zowel warm, lauw als koud erg lekker door de yoghurt of kwark. Je kunt het fruit ook verwerken tot een zomerse crumble. Als je de steranijs en de kardemom verwijdert, is het gestoofde fruit geschikt als basis voor een heel bijzondere zelfgemaakte jam.

Tip: oranjebloesemwater koop je bij natuurwinkels of online bij Dille & Kamille

Bekijk onze shop tips
Crema al Limone Crema al Limone € 5,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Laura Aashley theedoek Laura Aashley theedoek € 7,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
IJscoupe IJscoupe € 2,50

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Le Creuset dessertbord Le Creuset dessertbord € 18,00

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
-->