Zo ga je te werk:
- Maak de rabarber, de aardbeien en de rode bessen schoon indien nodig.
- Snijd de rabarberstelen in stukjes van zo’n 4 centimeter lang en snijd de aardbeien doormidden.
- Doe alle ingrediënten in een ruime pan en voeg weinig water toe (zodat het fruit niet aanbrandt).
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zachter en laat het zo’n 20 minuten op laag vuur stoven.
- Houd in de gaten wanneer de rabarber goed is: hij moet zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
- Verwijder de steranijs en kardemom.
- Deze gestoofde rabarber is zowel warm, lauw als koud erg lekker door de yoghurt of kwark. Je kunt het fruit ook verwerken tot een zomerse crumble. Als je de steranijs en de kardemom verwijdert, is het gestoofde fruit geschikt als basis voor een heel bijzondere zelfgemaakte jam.
Tip: oranjebloesemwater koop je bij natuurwinkels of online bij
Dille & Kamille