Chocoladebonbons met koffie

Chocoladebonbons met koffie

Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in bonbons. Maak deze koffiebonbons en proef het zelf!

Dit heb je nodig:

  • 100 ml slagroom
  • 1 tl oploskoffie
  • 1/2 tl gemalen kaneel (of kardemom)
  • 200 g pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el koffielikeur (Kahl├║a)
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 30 g cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Breng de slagroom aan de kook in een pannetje. Neem de pan van het vuur zodra de room kookt.
  2. Voeg de oploskoffie, de kaneel of kardemom, de chocolade en de poedersuiker toe en roer tot alle chocolade gesmolten is. Zet het pannetje eventueel op terug op een laag vuur, als er niet genoeg hitte in zit om alles te laten smelten. 
  3. Roer nu ook de likeur erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop er, wanneer het mengsel dik begint te worden, de boter door. Laat het daarna nog ongeveer drie uur afkoelen.
  4. Strooi het cacaopoeder in een diep bord. 
  5. Maak kleine bolletjes van het chocolademengsel; dit gaat erg handig met een kleine ijslepel, maar met twee theelepeltjes lukt het ook.
  6. Rol de bolletjes door de cacao en leg ze daarna in kleine papiervormpjes (bijvoorbeeld mini-muffinpapiertjes).
  7. De bonbons blijven in de koelkast twee weken houdbaar.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier