Krijg jij in de winter ook zo'n zin om lekker te bakken? Binnen bij de oven of het fornuis de mooiste en smakelijkste creaties maken is een prima manier om de koude dagen door te komen. We zetten 12 van onze lekkerste zoete recepten voor je op een rij.
Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in gebak en andere zoetigheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze flapjacks: heerlijke koek met een lekker laagje glazuur.
Heb je zin in een gemakkelijke én bijzondere taart? Dan is deze boterkoek zeker het proberen waard. De gember geeft een verrassende smaak die perfect past in de verder heerlijk zoete boterkoek.
Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. Lekker bij de high tea of de koffie. We geven je ook tips, zodat je de lekkerste muffins bakt!
Deze appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is een van de hardlopers van Giny Meilink van Van Taart tot Toet. De taart wordt gemaakt met heerlijke stukjes karamelfudge. Het geheime ingrediënt!
Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen.
Redacteur Klaske: “Het recept voor deze taart is mijn variatie op een taart die ik eens at bij een Engels landhuis. De koffie maakt het extra kruidig; zelfs als je niet van koffie houdt is deze taart niet te versmaden.
De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste seizoensfruit!
Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.
Traditionele stroopwafels maak je met gist, daardoor zijn ze wat luchtiger en dikker dan knapperige wafels. Om ze te bakken gebruik je een ‘kniepertjesijzer’ (oublie-ijzer).
Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik.
Arretjescake was in de jaren 50 zeer populair. Het was makkelijk thuis te maken (er is geen oven voor nodig) waardoor de cake de bijnaam ‘bakkerverdriet’ kreeg.
Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware. Je kunt ook een gewoon muffinbakblik met twaalf holletjes gebruiken.
Keukenschort gemaakt van de Landleven theedoek met jacquard geweven Landleven motieven. 100% Katoen en wasbaar op 60 graden. Bestel voor slechts € 29,95.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.