pannenkoeken op bord met pot gevuld met mispelgelei

Pannenkoeken met mispelgelei

Niks is zo lekker als een pannenkoek. Bak ouderwetse pannenkoeken met dit heerlijke recept. Maak hem nu extra lekker met mispelgelei. 
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 500 ml volle melk
  • 500 ml bruisend water
  • 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld. 

Zo ga je te werk:

  1. Splits de eieren
  2. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom samen met de kristalsuiker tot een mooi stevig schuim. 
  3. Zeef het bakmeel met de vanillesuiker en het zout boven een kom. 
  4. Voeg met een garde beetje bij beetje de melk, het water, de eidooiers en de gesmolten boter door het bakmeel. 
  5. Mix met de garde tot er geen klontjes meer in zitten en meng dan voorzichtig het eiwitschuim toe. 
  6. Bak van het beslag in een licht ingevette pannenkoekenpan mooie dunne pannenkoeken. 
  7. Serveer elke pannenkoek met een laagje mispelgelei. 

Hoe maak je mispelgelei?

Naar de recept