Ben jij ook al volop bezig met je tomatenoogst? Soms weet je niet meer wat je met al die heerlijke tomaten kunt doen. Gelukkig hebben wij 10 overheerlijke recepten voor je waarmee je de oogst iets laat slinken!
Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier vind je het basisrecept.
Soms rijpen tomaten niet meer af en moeten ze groen geoogst worden. Groene tomaten zijn rauw giftig, maar kunnen wel gegeten worden als ze goed gekookt zijn.
Zelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk en biedt volop mogelijkheden om te variëren met ingrediënten. Het is erg leuk om echt een ‘volwassen’ ketchup te maken met een uitgesproken smaak.
Onrijpe groene tomaten en overtollige pompoenen zijn prima ingrediënten om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken.
Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te bewaren. Je eet ze door de pastasaus, of door een salade. De olie is lekker in sauzen of dressings.
Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep rood, doordat je deze soep vult met gele tomaatjes wordt het een gele soep.
Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas.
Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella.
Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de moestuin – verser kan niet!
Dit vegetarische recept komt goed van pas aan het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een aromatisch gerecht van.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.