cakejes met framboos erin op tafel

De lekkerste recepten voor de paasbrunch

Pasen is de tijd bij uitstek om eens lekker te genieten van een uitgebreide brunch. Met deze overheerlijke recepten zet jij je familie en vrienden zeker iets bijzonders voor.

Engelse paasbroodjes

Engelse paasbroodjes

Deze Engelse paasbroodjes worden traditioneel in Engeland gegeten op Goede Vrijdag en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’. Natuurlijk kun je ze ook op iedere andere dag eten. Al moet je dan de naam 'paasbroodjes' misschien even achterwege laten. Veel bakplezier!  

NAAR HET RECEPT
Advocaatcake

Advocaatcake

Houd jij ook zo van advocaat? Met dit recept kun je nu ook de smaak van advocaat beleven in de vorm van een cake. Voortaan geen advocaat drinken, maar opeten. Gun je smaakpupillen deze verrassing. Deze advocaatcake is lekker voor de paasbrunch of bij de koffie. Hij is niet moeilijk te maken en erg lekker!

NAAR HET RECEPT
Eigentijdse poffert

Eigentijdse poffert

Deze zelfgebakken poffert nieuwe stijl is lekker bij de koffie of tijdens de paasbrunch. Om deze poffert te maken, heb je natuurlijk een poffertvorm nodig, liefst met een inhoud van 1 tot 1,5 liter. 

NAAR HET RECEPT
Kaneelrolletjes

Kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. De kaneel zorgt voor een aangename smaak. De kans is daarom groot dat je na je eerste kaneelrolletje niet stopt met eten. 

NAAR HET RECEPT
Kwarkbrood

Kwarkbrood

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.

NAAR HET RECEPT
Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de brunch!

NAAR HET RECEPT
Bloemetjesboter

Bloemetjesboter

Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in bijvoorbeeld deze bloemetjesboter.

NAAR HET RECEPT
Maisbrood

Maisbrood

Mais die van het land komt, wordt grotendeels gebruikt als snijmais voor de dieren. Maar met mais kun je ook lekkere gerechten maken, zoals maisbrood! 

NAAR HET RECEPT
Zelf speltbrood bakken

Zelf speltbrood bakken

Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood met dit recept. 

NAAR HET RECEPT
Salie-walnootbroodjes

Salie-walnootbroodjes

Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade.

NAAR HET RECEPT
Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam

Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam

Zelfgebakken bagels zijn een ware traktatie. Vooral als je ze belegt met een dikke laag roomkaas en wat zelfgemaakte bosbessenjam.

NAAR HET RECEPT
Zoete muffins met frambozen en witte chocolade

Zoete muffins met frambozen en witte chocolade

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. 

NAAR HET RECEPT
Hartige muffins met paprika en fetakaas

Hartige muffins met paprika en fetakaas

Deze hartige muffins met paprika en fetakaas zijn een hartige versie van de zoete muffins hierboven. Lekker bij de high tea, maar natuurlijk ook bij de paasbrunch.

NAAR HET RECEPT
Havermout-wortelmuffins

Havermout-wortelmuffins

Deze muffins zijn fris romig en redelijk gezond, met havermout en geraspte wortel. Met dit recept bak je er 12.

NAAR HET RECEPT
Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95