Het pompoenenseizoen is weer aangebroken. Landleven zette speciaal voor jou al onze recepten en tips met pompoen op een rij. Eet smakelijk!
Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige tips voor het schillen van een pompoen!
Pompoenen leveren hoe dan ook meer zaad op dan je volgend jaar ooit zou kunnen zaaien. Maar pompoenzaden zijn ook erg gezond. Maak er een lekkere snack van door ze te roosteren.
De pompoenbitterbal is niet heel erg bekend, maar het is wel een fantastisch borrelhapje. Perfect voor feestjes waar je eens iets anders op tafel wilt zetten.
Pompoenen. Ze zijn er in overvloed maar wat moet je ermee? Charlotte Doens weet er wel raad mee. Ze deelt hier haar recept voor een heerlijke pompoencinno.
De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je een. heerlijke jam op tafel.
Een heerlijk ontbijtje of een goed vullende avondmaaltijd. Een pompoenpannenkoek gaat er altijd in. Charlotte Doens legt uit hoe je ze maakt.
Heerlijk verwarmend op een frisse dag, deze pittige pompoensoep. Maar eigenlijk heb je helemaal geen excuus nodig om hem te maken.
De spaghettipompoen is een bijzondere pompoen: van het vruchtvlees kun je ‘draden’ trekken, waardoor het op spaghetti lijkt.
Dit pompoenstoofpotje is een lekker hartig en gezond recept voor als de dagen weer wat kouder worden!
Een heerlijk stoofpotje met felgekleurde pompoenen en het nog fellere vruchtvlees.
De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri.
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: maak de soep wat pittiger met een scheut chilisaus geeft het geheel een 'kick'.
Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten.
Helemaal niet moeilijk te maken, wel erg lekker en bomvol gezonde pompoen! Deze tulband staat ook nog eens prachtig op tafel.
Een heerlijke terrine boordevol groente.
In de herfst heb je weleens een halve pompoen over van de vorige dag. Daar is deze salade voor bedacht..
Verkoop door:Landlevenwebshop
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden