pan soep van pastinaak met blokjes blauwe kaas

Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.
Aantal personen: 4. 
Bereidingstijd: 1 uur 15 min. 

Dit heb je nodig:

  • 20 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 125 g blauwaderkaas, in stukjes
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

Smelt de boter in een voorverwarmde braadpan op de sudderplaat. Bak de uisnippers tot ze zacht zijn. Sluit de pan en zet hem 20 minuten in de kookoven. Plaats de pan op de hete plaat en voeg pastinaken en bouillon toe. Breng aan de kook en zet de afgesloten pan 30 minuten in de kookoven. Roer er 100 gram blauwaderkaas door en laat deze even in de soep smelten. Pureer de soep in de keukenmachine of blender of met de staafmixer. Serveer de pastinaaksoep met de rest van de blauwaderkaas in brokjes erop.

Dit recept is afkomstig uit het AGA basiskookboek van Saskia Schepers, een degelijk kookboek, boordevol goed uitgewerkte recepten en met een heldere inleiding over de kooktechnieken op de AGA. www.cookerathome.nl
 

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.