pan soep van pastinaak met blokjes blauwe kaas

Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.
Aantal personen: 4. 
Bereidingstijd: 1 uur 15 min. 

Dit heb je nodig:

  • 20 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 125 g blauwaderkaas, in stukjes
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

Smelt de boter in een voorverwarmde braadpan op de sudderplaat. Bak de uisnippers tot ze zacht zijn. Sluit de pan en zet hem 20 minuten in de kookoven. Plaats de pan op de hete plaat en voeg pastinaken en bouillon toe. Breng aan de kook en zet de afgesloten pan 30 minuten in de kookoven. Roer er 100 gram blauwaderkaas door en laat deze even in de soep smelten. Pureer de soep in de keukenmachine of blender of met de staafmixer. Serveer de pastinaaksoep met de rest van de blauwaderkaas in brokjes erop.

Dit recept is afkomstig uit het AGA basiskookboek van Saskia Schepers, een degelijk kookboek, boordevol goed uitgewerkte recepten en met een heldere inleiding over de kooktechnieken op de AGA. www.cookerathome.nl
 

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Wecken Special Wecken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu